Spreds

Uw belastingen verlagen met de Startup en Scaleup Tax Shelter

Investeer vandaag in een startup of scaleup en ontvang 25%, 30% of 45% van uw investering als een belastingvermindering.

Schaar

25%, 30% of 45%
van uw investering als een belastingvermindering

Een voorbeeld:

Investeer €1000 in een veelbelovende startup en ontvang €450 belastingvermindering.

Dit initiatief is geldig voor alle particuliere belastingplichtigen in België; de minimale investering om te kunnen profiteren van de Tax Shelter via Spreds is €100.

Hoe kunt u genieten van de voordelen van de Tax Shelter?

Er zijn 4 mogelijkheden:

1. Investeren in individuele bedrijven via een crowdfunding platform: Spreds

Alvorens u via een crowdfunding platform wens te genieten van de voordelen van de Tax Shelter, is het noodzakelijk dat het platform officieel is erkend door de FSMA (de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten). Spreds werd het eerste investeringsplatform in België dat de officiële goedkeuring kreeg van de FSMA in .

In dit geval zijn de minimumbedragen voor elke investering aanzienlijk lager en betaalbaar, waardoor investeringen binnen ieders bereik zijn. Investeren in jonge ondernemingen houdt risico in. Diversificatie van de investeringsportefeuille is van cruciaal belang om het risico zo goed mogelijk te spreiden.

Alle startups die op het platform een campagne beginnen, hebben een nauwkeurige selectieprocedure doorlopen. Let op, dit elimineert op geen enkele manier de risico's die investeringen in startende bedrijven met zich meebrengen.

In het geval van Spreds is het financieel voertuig Spreds Finance dat aandeelhouder word en die zich bezig houd met de fondsheffing, waardoor het proces voor elke individuele investeerder vergemakkelijkt wordt.

De belastingvermindering bedraagt maximal 45% van het geïnvesteerde bedrag.

Lees meer omtrent de werking van het financieel platform Spreds.

2. Investeer in een gediversifieerde portefeuille met een Spreds Tracer

Een Tracer is een digitale tool waarmee u een portfolio kunt creëren dat uw risico diversifieert door te investeren in verschillende startups.

Waarom zou ik me inschrijven op een Tracer in de plaats van te investeren in individuele campagnes?

Hoewel er veel startups falen, slagen sommige onder hen om een aanzienlijk rendement te bieden aan hun investeerders.

Dankzij een Tracer is het risico voor elke investeerder beter gebalanceerd doordat u investeerd in verschillende startup en waarbij u zelf de controle behoudt aangezien u steeds het recht heeft om u van een investering terug te trekken.

De belastingvermindering bedraagt 45% van het geïnvesteerde bedrag.

Lees hier meer omtrent onze tracers.

3. Direct investeren in een startup of scaleup

Normaal weggelegd voor Business Angels die aanzienlijke bedragen kunnen voorleggen en waarbij een goede juridische kennis vereist is.

Hoogstwaarschijnlijk moet u dan ook bereid zijn te onderhandelen omtrent de investeringsvoorwaarden (inclusief waardering, enz) en in staat zijn om de juridische documenten gezien uw ondertekenaar-status te begrijpen.

4. Investeer via een starterfonds

Via een startersfonds vertrouwt u uw investering toe aan een beleggingsvoertuig dat uw fondsen op discretionaire basis beheert en investeert volgens zijn beleggingsbeleid zonder u te raadplegen bij elke nieuwe investering.

De belastingvermindering bedraag 30% van het geïnvesteerde bedrag.

De Tax Shelter voor startups en scaleups is een stimulans van de Belgische overheid om ondernemerschap aan te moedigen

Belgische startups en scaleups, waaronder KMO’s en micro-ondernemingen, zijn de ruggengraat van onze economie. Startups vinden het moeilijk om kapitaal aan te trekken om hun groei te financieren.

Ondertussen “slaapt” er meer dan €257 miljard op Belgische spaarrekeningen. Deze fondsen kunnen worden gebruikt om te investeren in bedrijven.

Als slechts 1% van de Belgische bevolking een klein deel van hun spaargeld zou investeren in veelbelovende startups, zouden we duizenden banen genereren, onze economie verjongen en de maatschappelijke welvaart verbeteren. U kunt een bijdrage leveren aan een betere wereld en in ruil daarvoor krijgt u 25%, 30% of 45% van uw investering terug als een belastingvermindering.

Lamp

Het Startup Tax Shelter e-boek is voor:

Belegger

BELEGGERS

Belgische belastingbetalers kunnen genieten van een belastingvermindering.

Ondernemers

ONDERNEMER

Belgische startups krijgen meer steun van het grote publiek.

Belastingsadviseurs

BELASTINGADVISEURS

Een maatregel om rekening mee te houden voor de volgende belastingaangifte.

Wat is deze website?

Deze website is gemaakt door Spreds om Belgische belastingbetalers te informeren over de Tax Shelter.

Over Spreds

Sinds 2011 levert Spreds meer dan 400 internationale ondernemingen en verenigingen drie digitale diensten om hen te helpen meer dan 35.000 stakeholders te beheren.

Met eFundraising en ePooling kunnen ondernemingen de kosten van fondsenwerving en het beheer van investeerders met een factor 3 verlagen dankzij een digitaal poolingproces en -vehikel.

Met eGovernance kunnen internationale verenigingen en ondernemingen met meer dan 100 leden of aandeelhouders hun algemene vergaderingen eenvoudig en rechtsgeldig organiseren, terwijl het vijf keer minder tijd kost (en dus goedkoper kan) dan voorheen.